feest in de keuken van het kattencafe

Het is donderdag 28 december. Kerstvakantie en dat is te merken bij Sophie Kattencafé. Het is druk, we zitten al 2 dagen van te voren de hele dag vol gereserveerd. 

Ik sta in de keuken tijdens de lunch de broodjes en pannenkoeken klaar te maken en mijn telefoon valt ver achter de zware koelwerkbank. Shit! Ik roep: ‘Dat is mij in 4 jaar nog nooit gebeurd’. Dan denk ik 4 jaar? en ik kijk op mijn horloge wat voor dag het is. 28 december! Het is vandaag 4 jaar geleden dat ik open ben gegaan met Sophie Kattencafé. Na 22.500 euro opgehaald te hebben met crowdfunding en bijna 4 maanden verbouwd te hebben. 

Ken je dat, dat je altijd alleen maar op standje ‘gaan’ staat en soms weet dat je wat meer mag stil staan bij dingen. Maar hey, het leven neemt het weer over en je bent vooral bezig met doen en wat minder met ‘zijn’. Mijn telefoon die achter de koelwerbank viel was zo’n moment. Die liet mij even realiseren dat ik gewoon een business heb op gezet en ondanks de plandemie staat en elke dag zoveel gasten blij maak! 

Wow. Ik voel me even intens dankbaar en ondanks dat het 30 graden is in de keuken ,een constant temperatuurtje het hele jaar door, krijg ik even kippenvel. Ik heb dit jaar van mijn business coach Isabelle Feteris geleerd dat je alle grote maar vooral ook kleine wins moet vieren. Dit is iets wat ik echt moest leren en nog aan het leren ben. Het leert je dankbaarheid en stil te staan bij je groei. 

Een dag eerder had ik met een personeelslid over hoeveel minder hij is gaan roken en hoeveel sigaretten die daardoor minder heeft gerookt. Ik zei tegen hem hoe knap het is en vroeg, hoe ga je dat vieren? En vertelde dat het goed is stil te staan bij je overwinningen. Een beetje bedenkelijk nam hij het in zich op. 

Vandaag liet zien hoe erg mijn woorden toch invloed hebben gehad. Toen ik riep dat vandaag de dag is dat ik 4 jaar open ben hoorde ik zijn stem: ‘en hoe ga je dat vieren Chantal dat je 4 jaar open bent?’. Ik hoorde mijn eigen woorden en advies! En wat waren die nodig op dat moment, ik had er zelf niet meer over nagedacht dat het ook iets is om te vieren. 

Je zet zoveel meer neer dan een business een zaak, een fysieke plek. Het ademt je overtuigingen, je waarden, je normen, hoe je zelf in de wereld staat en dat werkt door. Het is een verlengde van jezelf je onderneming. Dat maakt het zo uitdagend en mooi. Ik vier vandaag het 4 jaar open zijn. Met deze blog als herinnering voor mezelf en een leuk verhaal voor jou! <3


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “feest in de keuken van het kattencafe”

  1. Liesbeth Vijlbrief avatar
    Liesbeth Vijlbrief

    Chantal wat een prachtig stilstaan moment en zo belangrijk om inzicht te krijgen en te behouden. En wat heb jij al een hoop mensen gelukkig gemaakt met jou onderneming!
    Een plek om te ontspannen, tot jezelf te komen en de interactie tussen mens en dier te beleven en te voelen! Chantal wij als ouders zijn ontzettend trots op onze dochter… Het doorzettingsvermogen, wilskracht en het harde werken en de liefde voor je zaak….
    Maken jou tot wie je bent… Een prachtig mens❤️
    Ga door met je verhalen want ze zijn inspirerend en prachtig om te lezen!
    Veel liefssss

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *